Reportages

Ik ben gek op print, altijd al geweest. Op de middelbare school probeerde ik als hoofdredacteur met volle macht de schoolkrant van de ondergang te redden. Een beetje nostalgisch kun je me wel noemen. Mijn platencollectie, met lp’s van onder meer Paul Simon, Paul McCartney en DeDannan, staat prominent in mijn huiskamer.

Ja, ik lees steeds vaker online, maar ik vind het nog steeds een heerlijk rustmoment: met een krant aan de eettafel, espressootje en verse jus d’orange erbij.

Schrijven zat er al vroeg in, zo ook het fotograferen. Op vakanties sleurde ik altijd mijn fotocamera – met rolletjes – mee, op mijn twaalfde mocht ik het huwelijk van mijn tante en oom vastleggen. Later volgde ik meerdere cursussen, recent deed ik mee aan het mentorenprogramma van de NVJ, waarbij ik les kreeg van fotograaf Ronald Speijer.

Mijn producties zijn onder meer verschenen in dagbladen Trouw, NRC, AD, Het Laatste Nieuws (België) en The Irish Times (Ierland) en de tijdschriften FietsActief, Vogelvrije Fietser (Fietsersbond), Fietsen (ANWB), Op Pad, Zin, Roots en Leven in Frankrijk. Online: De Correspondent, De Reisjournalist en Reporters Online.

Door mijn interesse voor kunst schrijf en fotografeer ik ook voor de kunstbladen Atelier en Palet.