Prijzen / nominaties

Voor mijn verhalen en video’s kreeg ik meerdere nominaties en prijzen:

Aad Struijs Persprijs – categorie video 2020

De Aad Struijs Persprijs is dé prijs voor reisjournalistiek. Ik kreeg een nominatie voor de categorie video, met mijn Engelstalige vlog Disaster Day, cycling over steep hills & stones – but with a reward!

Uit het juryrapport: ‘Een echte authentieke vlog. Vanaf minuut 1 is al duidelijk: het gaat niet altijd allemaal van een leien dakje. Het lijkt wel een strijd tegen de elementen. Jessica op de fiets, tegen de vele glooingen van het landschap, en vooral de hitte. We zitten er als kijker dicht op; we kunnen de zweetdruppels zien en bijna voelen. Uiteindelijk zijn we dan ook blij dat alles achter de rug is en ze uiteindelijk toch aankomt op haar locatie.

Jessica is echt een aanwinst voor de camera. Ze is authentiek, eerlijk en gezellig. Al met al leefden we echt mee, met een reis tussen de vele heuvels van Toscane, tijdens dit prachtige, persoonlijke verhaal.’

Scandinavië Persprijs Denemarken 2016

Voor mijn verhaal Limfjordland, inspiratie in overvloed in FietsActief won ik de Scandinavië Persprijs Denemarken.

Uit het juryrapport: ‘Als lezer zit je als het ware achterop de fiets bij de auteur en kijk je over haar schouder mee.’

Persprijs Toerisme Vlaanderen & Brussel 2018
(nominatie)

Voor mijn verhaal Het lome landschap van de Leiestreek in FietsActief werd ik genomineerd voor de Persprijs Toerisme Vlaanderen & Brussel 2018.

Ierland Press Awards 2017
(nominatie)

Voor mijn verhaal Dapper Dublin in Trouw werd ik genomineerd voor de Ierland Press Awards 2017.